انواع “تخته چند لایه” + قیمت جدید

تخته چند لایی پرسال

تخته چند لایه و کاربردهای آن

شاید بارها برای شما هم پیش آمده باشد که از تخته‌های چند لایه استفاده کرده باشید، این تخته‌ها با استفاده از چند ورق چوبی به هم چسبیده، شکل می‌گیرند و یک تخته چند لایه را به وجود می‌آورند. تخته‌های چند لایه از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار هستند و توان تحمل بار‌های سنگین را دارند. این نوع چوب پرکاربرد با ویژگی‌های منحصر به فرد در صنایع مختلفی مانند مبلمان سازی، کابینت سازی، ساخت انواع جعبه‌های چوبی، پنل‌های سقفی، دیوارکوب و مواردی از این دست استفاده می‌شود.

ناگفته نماند تخته‌های چند لایه به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که شامل: تخته سه لایه، تخته پنج لایه، هفت لایه و بیش‌تر است. در ادامه مقاله به بررسی انواع تخته چند لایه خواهیم پرداخت و آن‌چه را که نیاز است درباره آن دانسته‌ شود از قیمت جدید آن، ویژگی‌ها و نحوه ساخت را خواهیم گفت.

ویژگی‌های تخته‌های چند لایه

تخته‌های چند لایه در انواع مختلف به سبب ویژگی‌های منحصر به فردی که دارند، محبوب شده و مورد استفاده قرار گرفته‌اند. برخی از این ویژگی‌ها عبارتند از:

  • مقاومت و دوام بسیار

مهم‌ترین ویژگی تخته‌ چندلایه دوام و مقاومت بسیار بالای آن است که سبب شده در حمل مواد سنگین برای حمل‌ونقل مورد استفاده قرار گیرد.

  • سبک بودن تخته‌های چند لایه

با وجود استحکام بالای تخته‌های چند لایه، این تخته‌ها از وزن کم و سبک برخوردار هستند که به همین دلیل در صنایع مختلف چوبی مانند مبلمان سازی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  • به صرفه بودن تخته‌های چند لایه

تخته‌های چند لایه به لحاظ اقتصادی نسبت به دیگر چوب‌ها بسیار به‌صرفه‌تر می‌باشند. همچنین کاربردهای فراوانی دارند که ساخت انواع قالب‌های ساختمانی در صنعت ساختمان‌سازی یکی از آن‌ها است.

  • تولید تخته در ابعاد مختلف

تخته‌های چند لایه معمولاً در ابعاد مختلف و برای مصارف گوناگون در صنابع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند، به عنوان مثال برای حمل‌ونقل بار، پنل‌های سقفی، ساختمان‌سازی تخته چند لایه در ابعاد بزرگ آن و برای ساخت انواع دکورهای چوبی، صنعت مبلمان، میز و کابینت و مواردی از قبیل از تخته‌های چند لایه در ابعاد کوچک استفاده می‌شود.

  • تخته‌های چند لایه به راحتی در برابر فشار دچار کجی و خمیدگی نمی‌شوند و طول عمر بسیار بالایی دارد.
  • تخته‌های چند لایه ضد آب هستند و مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارند.

از جمله ویژگی‌های منحصر به فردی که برای این چوب‌ها به آن اشاره می‌شود، ضد آب بودن آن‌ها است. اما آیا واقعا تمامی آن‌ها ضد آب مطلق هستند؟ برای مطمئن شدن از این موضوع تست مخصوصی به نام ASTM D7433-13 وجود دارد که به کمک آن می‌توان میزان جذب آب توسط تخته‌های چوبی را محاسبه کرد

  • تخته‌های چند لایه کمتر دچار آسیب و فرسودگی می‌شوند و از گزند حشرات و موریانه‌های چوب‌خوار در امان می‌باشند.
  • این تخته‌ها عایق خوبی در برابر سرما، گرما و صداها هستند.
  • تخته‌های چند لایه را می‌توان به راحتی شست. آن‌ها در شرایط آب و هوایی مختلف دچار ترک خوردگی و تغییر شکل نمی‌شوند.
  • سازگاری با محیط زیست

این تخته‌ها را به عنوان پنل‌های چوبی سازگار با محیط زیست نیز می‌شناسند. در حقیقت اگر چه در تولید آن‌ها چندین لایه (از سه لایه به بالا) چوب به کار رفته است اما در مقایسه با دیگر انواع پنل‌های چوبی، مقدار کم‌تری چوب در آن‌ها به کار رفته است که این امر نشان‌دهنده مصرف کم‌تر چوب و حفاظت از محیط زیست است.

کاربرد انواع تخته‌های چند لایه

تخته‌های چند لایه به سبب برخورداری از ویژگی‌های بسیار خوب، کاربردهای بسیاری دارند که از میان آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • برای ساخت انواع کفپوش‌ها و دیوارپوش‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • جهت ساخت انواع سقف چوبی، پله و نرده‌های چوبی کاربرد دارد.
  • برای ساخت انواع پالت‌های چوبی، جعبه‌های چوبی، پنل‌های سقفی و دیواری استفاده می‌شود.
  •  این چوب در صنعت مبلمان سازی، کابینت سازی، ساخت انواع دکور و لوازم تزیینی چوبی کاربرد بسیار دارد.
  • در صنایع نظامی و دریایی برای ساخت انواع قایق، کشتی، هواپیماسازی و مواردی از این دست استفاده می‌شود.
  • جهت ساخت انواع قالب‌بندی ساختمان، ساخت آلاچیق، ساخت جعبه حمل‌ونقل بار‌های حساس و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نحوه ساخت تخته چند لایه

از روش‌های متداول برای ساخت این نوع چوب می‌توان به روش شش مرحله‌ای زیر اشاره کرد:

  • انتخاب چوب مناسب

اولین مرحله برای ساخت، انتخاب چوب مناسب است. در واقع باید چوبی که برای تولید تخته‌های چند لایه استفاده می‌شود استانداردهای فنی لازم را داشته باشد. گفته شده که چوب درخت کاج، ماهون و راش از انواع پرکاربرد برای این نوع پنل می‌باشند.

  • قرار دادن تنه درخت در مخزن بخار

تنه‌های چوب برای آن‌که به صورت ورقه‌‌ای برش بخورند می‌بایست ابتدا نرم شوند. برای نرم کردن این تنه‌ها آن‌ها را در مخزن بزرگ بخار به مدت مشخص قرار می‌دهند.

  • برش تنه‌های نرم شده

تنه‌های نرم‌شده به وسیله دستگاه برش در ضخامت مشخص برش می‌خورند.

  • اسکن کردن ورقه‌های برش خورده

پس از برش نوبت به اسکن کردن ورقه‌ها می‌رسد. به کمک این اسکن ایرادات احتمالی که ممکن است ورقه‌ها داشته باشند شناسایی و در صورت امکان رفع می‌شوند.

  • اتصال ورقه‌ها به یکدیگر

حال ورقه‌های اسکن شده به کمک چسب مخصوص و با فشار زیاد به هم متصل می‌شوند.

  • روکش کردن تخته چند لایه

و در نهایت برای آن‌که شکل زیبایی به خود بگیرند و استحکام بیش‌تری داشته باشند، روکش مخصوصی بر روی آن‌ها قرار داده می‌شود.

انواع مختلف تخته‌های چند لایه بر اساس تعداد لایه‌ها

کاربرد تخته چند لایه

  • تخته سه لایه

اولین نوع ساخته شده تخته‌های چند لایه تخته‌های سه لایه بودند، این تخته‌ها جنس سبکی دارند و از دوام و مقاومت بالایی برخوردارند و در ساخت انواع دکوراسیون منزل، دیوارپوش و کفپوش، صنعت مبلمان سازی، ساختمان‌سازی و… کاربرد دارد. تخته‌های سه لایه در ابعاد مختلف تولید می‌شود و معمولاً ابعاد 152 در 152 بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • تخته پنج لایه

همان‌طور که از نام آن‌ها مشخص است، این تخته‌ها متشکل از پنج لایه می‌باشند و نسبت به تخته‌های سه لایه دوام و مقاومت بالاتری دارند و در فضاهای بیرونی به دلیل استحکام بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند. این تخته‌ها در ابعاد مختلفی تولید می‌شوند و در صنایع سنگین مانند کشتی‌سازی، هواپیماسازی، صنایع نظامی کاربرد بسیاری دارند.

  • تخته هفت لایه

نوع دیگر تخته‌ها که تخته‌های هفت لایه هستند دارای استحکام و دوام بسیار بالاتری هستند و به این دلیل در صنعت ساختمان‌سازی، پنل‌های سقفی و دیواری بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته تخته‌های 9 لایه، 11 لایه و بالاتر نیز وجود دارد که هر کدام کاربردهای مختلفی دارد.چ

متداول‌ترین دسته‌بندی برای تخته‌های چند لایه

برای تخته‌های چند لایه چندین دسته‌بندی بر اساس موارد مختلف نظیر تعداد لایه‌ها، ابعاد، کاربردها و جنس وجود دارد که در ادامه به یکی از متداول‌ترین این تقسیم‌بندی‌ها اشاره می‌شود.

انواع تخته‌های چند لایه از نظر جنس

  • تخته‌های چند لایه جنس سخت

این تخته‌ها از چوب‌های دارای جنس سخت مانند چوب درخت بلوط، راش، افرا و… ساخته می‌شود و به دلیل استحکام بالای تخته‌های سخت در حمل‌ونقل، کابینت سازی، ساختمان‌سازی، پنل‌های سقفی، نمای چوبی ساختمان، صنعت هوانوردی، قایق و کشتی‌سازی و مواردی از این دست بسیار کاربرد دارد.

  • تخته‌های چندلایه جنس نرم

این تخته‌ها از درختانی مانند کاج تهیه شده است که به دلیل سبکی این چوب از آن به عنوان تخته‌های جنس نرم یاد می‌کنند و برخلاف نامشان از دوام بالایی برخوردار هستند. تخته‌های دارای جنس نرم از آنجایی که بسیار سبک هستند برای ساخت انواع کفپوش‌ها و دیوارپوش‌ها و سقف خانه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • تخته‌های چند لایه بیرونی

از این تخته‌ها در فضای بیرونی خانه‎ها و ساختمان‌ها استفاده می‌شود، برای ساخت این تخته‌ها از چوب‌هایی که در برابر رطوبت و فرسودگی از مقاومت بالایی برخوردار هستند استفاده شده است. این تخته‌ها برای ساخت انواع آلاچیق چوبی، نمای ساختمان، کشتی‌سازی و… کاربرد دارند.

  • تخته‌های چند لایه داخلی

این تخته‌ها علاوه بر استحکام بالا معمولاً از ظاهر زیبایی برخوردار هستند و برای زیبایی محیط خانه از تخته‌ها استفاده می‌شود و بیشترین کاربرد این تخته‌ها در ساخت انواع کابینت، پله و نرده‌های چوبی، ساخت درهای چوبی و انواع دکوراسیون است.

  • تخته‌های چند لایه انعطاف‌پذیر

این نوع پنل‌های چوب انعطاف‌پذیری بسیار خوبی دارند و عمدتا برای محیط‌هایی که دارای انحناء هستند استفاده می‌شوند.

  • تخته‌های چند لایه دریانوردی

همانطور که در بخش کاربردها اشاره شد، از موارد استفاده از این تخته‌ها می‌توان به ساخت کشتی یا قایق اشاره کرد. از این رو در تقسیم‌بندی‌ها می‌توان به تخته‌های مناسب برای این کاربرد که می‌بایست ضد آب بوده و چسب آن دارای مقاومت بالا در برابر آب و رطوبت است، اشاره کرد.

  • تخته‌های چند لایه هوانوردی

این نوع تخته‌ها در ساخت هواپیماهای مختلف از جمله جنگنده‌ها کاربرد دارند و عمدتاً از چوب درخت‌های ماهون و توس ساخته شده‌اند. ناگفته نماند که این نوع از تخته‌های چند لایه از مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت و گرما برخوردار می‌باشند.

قیمت انواع تخته‌های چند لایه

قیمت انواع تخته‌های چند لایه کاملاً بستگی به جنس، کیفیت، ابعاد، وارداتی و یا داخلی بودن تخته، چند لایه بودن تخته، ضخامت تخته و عواملی از این دست دارد، به عنوان مثال قیمت انواع تخته وارداتی از روسیه و تخته ایرانی کاملاً متفاوت از هم هستند.

انواع تخته‌های چند لایه از کشور روسیه وارد ایران می‌شود که کیفیت و مرغوبیت بسیار بالایی دارد، از جمله شرکت‌های وارد کننده‌ی تخته‌های چند لایه شرکت پرسال است که با قیمت بسیار مناسبی در داخل ایران به فروش می‌رساند.

از آنجایی که بازار چوب با نوساناتی همراه است نمی‌توان قیمت مشخصی برای انواع تخته‌ها عنوان کرد، به همین دلیل بهتر است برای اطلاع از آخرین قیمت‌های انواع تخته‌های چوبی با واحد سلولزی شرکت پرسال به شماره 26208312(021) و 09050705195 تماس حاصل نمایید.

 

سؤالات متداول

  1. تخته‌های چند لایه برای چه مواردی مناسب هستند؟

این تخته‌ها به جهت برخورداری از خواص ویژه در صنایع مختلفی چون ساختمان‌سازی، هوانوردی و دریانوردی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  1. بر اساس تعداد لایه‌ها چند نوع تخته چند لابه وجود دارد؟

تخته‌های چند لایه از اتصال سه لایه یا بیش‌تر الوار یا تخته چوب به یکدیگر و به کمک چسب قوی به‌وجود می‌آیند. تعداد این لایه‌ها ممکن است 3، 5، 7، 11 و یا بیش از این تعداد باشد.

  1. آیا برای تخته چند لایه قیمت ثابتی وجود دارد؟

خیر، قیمت تخته‌های چند لایه به عوامل مهمی از جمله جنس چوب، تعداد لایه‌ها، وارداتی بودن آن، ابعاد و مواردی از این قبیل بستگی دارد.

  1. نحوه خرید تخته چوب چند لایه به چه صورت است؟

شما می‌توانید با واحد سلولزی شرکت پرسال تماس گرفته و از انواع تخته چند لایه موجود به علاوه جدیدترین قیمت‌‌ها مطلع شده و ثبت سفارش خود را انجام دهید.

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.