بعد از نزدیک به سه سال وقفه، گروه شرکتهای پرسال تصمیم گرفت تا علیرغم سختتر شدن تحریمهای غرب در پنجمین نمایشگاه بینالمللی کاغذ، مقوا، فرآوردههای سلولزی و ماشینآلات مربوطه ۱۴۰۱ حضور پیدا کند. این رویداد بهعنوان یکی از مهمترین نمایشگاههای حوزه کاغذ و مقوا چند سالی است که برگزار میشود و توانسته توجهات بسیاری رو به خود جلب کند.
نمایشگاه بینالمللی کاغذ، مقوا، فرآوردههای سلولزی و ماشینآلات مربوطه از دوم تا پنجم مردادماه از ساعت 8 الی 15 در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار خواهد شد.
حضور در این نمایشگاه بهانهای شد تا با علیرضا شیرزاد، مدیر دپارتمان فروش کاغذ، مقوا و خمیر شرکت پرسال مصاحبهای داشته باشیم تا در مورد اهداف و چشماندازهای شرکت پرسال اطلاعات تکمیلی و اجمالی را دریافت کنیم.
آقای شیرزاد ممنون که وقتتون رو به این مصاحبه اختصاص دادین. بهعنوان پرسش نخست کمی در مورد دپارتمان سلولزی پرسال بگویید.
علیرضا شیرزاد: وقت به خیر و ممنون از شما. واردات و فروش کاغذ و مقوا از جمله اولین محصولاتی بود که در سبد واردات و فروش شرکت پرسال قرار گرفت. کمبود کاغذ و مقوای با کیفیت بالا در داخل به دلایل منطقی نبودن تولید داخلی با توجه به منابع محدود چوب کشور و استقبال مشتریان و نیز کشش بالای بازار باعث شد تا ما رویکرد جدیدی را در این فرایند برنامهریزی کنیم.
علیرضا، با توجه به شرایط کنونی بازار و نوسانات ارزی موجود آیا می توان برنامه ریزی دقیقی در مورد آینده صنعت کاغذ و مقوا داشت؟
علیرضا شیرزاد: مطمئناً نوسانات کنونی و نیز عدم ثبات نرخ ارز تأثیرات کوتاهمدت، میانمدت و بلند مدتی بر روی بازار محصولات خواهد گذاشت و ریسک برنامهریزی را بیشتر خواهد کرد و مهمتر اینکه این نوسانات باعث میشود که مشتریان خریدها را بر اساس نیازهای کوتاهمدت و با مقدار کمتری بخرند. به بیانی سادهتر، برنامهریزی فروش یک محصول نیازمند ارزیابی دقیق فاکتورهای مؤثر بر فروش و تأمین کالا است، شرایط ناپایدار کنونی باعث شده تا کل فرایند برنامهریزی فروش با اختلال مواجه شود و تعداد متغیرهایی که در این برنامهریزی در نظر گرفته میشود نیز افزایش پیدا کند. اما ما در شرکت پرسال بر این باوریم که به عنوان یک تأمینکننده معتبر و شریک همیشگی مشتریان در شرایط بد و خوب بازار باید حضور داشته باشیم و از مشتریان خود مراقبت کنیم.
میشه در مورد “افزایش تعداد متغیرها” بیشتر توضیح بدی؟
علیرضا شیرزاد: ببینید در زمان ارائه برنامه فروش ماهانه، فصلی و سالیانه ما عواملی را تعیین میکنیم که میتواند باعث کاهش و یا افزایش میزان فروش پیشبینیشده شود. عواملی مانند: نرخ ارز، هزینههای مربوط به زنجیره تأمین، هزینههای مارکتینگ و… افزایش تعداد متغیرها از جمله نرخ تورم، قوانین خلقالساعه، رکود اقتصادی در دنیا باعث میشود تا پیشبینی آینده بازار سختتر شود.
نمایشگاه کاغذ، مقوا، فرآوردههای سلولزی و ماشینآلات مربوطه تا چه حد میتواند در این مسیر به شما کمک کند؟
علیرضا شیرزاد: نقطه روشن نمایشگاههای تخصصی حضور و مشارکت متخصصان، فعالان و نیز علاقهمندان آن صنعت در یک گردهمایی چندروزه است. معرفی محصولات جدید، بازاریابی و شبکهسازی با مشتریان، مذاکره با مشتریان بالقوه و… باعث شده تا این رویداد نقش مهمی را ایفا کند.
در مورد زنجیره تأمین کاغذ و مقوا کمی صحبت کنیم. کرونا و تأثیرات این همهگیری تا چه حد روی بازار کاغذ و مقوای ایران و جهان تأثیر گذاشت؟
علیرضا شیرزاد: ورود کرونا به زندگی باعث شد تا جهان در ابتدا وارد یک موجی از سردرگمی شود. بسیاری از ما در ابتدا بر این باور بودیم که حضور این مهمان ناخوانده موقتی است و بعد از مدتی از میان خواهد رفت. این موضوع باعث شد تا بسیاری از شرکتها نتوانند بهخوبی برای تأثیرات این بیماری برنامهریزی کنند. افزایش تقاضا برای کالاهای بهداشتی و نیز اختلال در زنجیره تأمین باعث شد تا شرکتهای حمل با اولویت بیشتری بر روی حمل و تحویل محصولات بهداشتی تمرکز کنند. برهمخوردن این موازنه و نیز ناپایداری به وجود آمده بین عرضه و تقاضا باعث شد تا صنعت کاغذ و مقوا دو سال سخت و پرچالش را سپری کند. اگرچه در سال 2022 شرایط در عرصه بینالملل به سمت پایداری سوق پیدا کرده اما شرایط اقتصادی نابسامان داخلی و نیز تحریمها باعث شده تا تأمین نیاز بازار بهسختی انجام شود.
بهعنوان پرسش آخر، آینده این صنعت را چگونه ترسیم میکنید؟
علیرضا شیرزاد: همانطور که صحبت کردیم شرایط کنونی باعث شده تا ترسیم آینده کمی سخت و مبهم باشد اما میتوانیم بر روی چند موضوع اتفاقنظر داشته باشیم:
• مفهوم توسعه پایدار و مصرف مجدد در آینده این صنعت نقش پررنگتری خواهد داشت.
• استفاده از محصولات سازگار با محیط زیست و البته بهداشتی جایگاه پررنگتری خواهد داشت.
• ماشینآلات تولید محصولات سلولزی با شتاب بسیار بالای به سمت اتوماسیون خواهند رفت تا از این طریق سرعت تأمین بیشتر و بهینهتر شود. هماهنگی با این ریتم تغییر واقعیت غیرقابل انکاریست.
• متخصصان این حوزه در آیندهای نهچندان دور به سمت تخصصی سازی تولیدات گرایش بیشتری پیدا خواهند کرد.
• نوآوری بهعنوان یک عنصر بهروز شده و خاص بیشتر و بیشتر در این صنعت وارد خواهد شد.
از اینکه وقتتون رو بابت این مصاحبه گذاشتین سپاسگزاریم.
علیرضا شیرزاد: ممنونم.
Great article! We are linking to this particularly great post on our
website. Keep up the good writing.
I constantly spent my half an hour to read this website’s posts everyday along with a cup of coffee.
Hi, I do believe this is an excellent web site. I
stumbledupon it 😉 I will revisit once again since i have book marked it.
Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich
and continue to guide others.