چوب ترموود چوب فنلاندی است که به دلیل مقاومت و استحکام بالایی که دارد، در فضاهای آزاد، نماهای چوبی ویلاها و ساختمانها و حتی دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرد. این چوب در واقع از درختان متعددی تهیه شده است که به کمک حرارت فشرده شده و سبب بالا رفتن استحکام، مقاومت و همچنین سبکی چوب میشود. چوب ترموود به دلیل فشردگی و حرارتی که به آن وارد شده در برابر پوسیدگی، رطوبت و گزند حشرات چوب خوار مقاومت بالاتری را نسبت به چوبهای طبیعی دارد.
در واقع چوب ترموود زمانی به دست میآید که تمامی رطوبتی که در چوب وجود دارد تبخیر شود و این امر با گذاشتن چوب در محفظهای و در معرض حرارت شدید (دمای متغیر بین 180 تا 230 درجه سانتیگراد) قرار دادن آن، برای چندین ساعت (این زمان میتواند به بیش از 96 ساعت برسد) عملی خواهد شد. در طول فرآیند تمامی هیدروکسیل و آب موجود در سلولهای چوب از بین میرود که همین امر پایداری و انعطافپذیری چوب را سبب میشود. ناگفته نماند که چوب پس از اتمام حرارت دادن، عملیات خنکسازی به سرعت انجام میشود.
مزایای استفاده از چوب ترموود
- از استحکام بالایی در برابر رطوبت و تغییرات آب و هوایی برخوردار است.
- عایق بسیار خوبی در برابر سرما و گرما هستند.
- برخلاف سایر چوبها وزنی بسیار سبک دارند.
- این چوبها به مرور زمان تغییر شکل و اندازه نمیدهند و دارای طول عمر طولانی هستند.
- مقاومت بالا در برابر پوشیدگی و حشرات چوبخوار دارد به همین دلیل در نمای بیرونی ساختمان بیشتر استفاده میشود.
- عایق صوتی بسیار خوبی هستند و در طرحها و تنوع بالایی در بازار وجود دارند.
- امکان شستشو، نصب و تعویض راحتتری نسبت به سایر چوبها دارا هستند.
- فاقد هرگونه مواد شیمیایی و صمغ است.
- دارای تنوع رنگی بالایی است و مقاومت بالایی در برابر باد دارد.
- این چوب به راحتی میتواند بازیافت شود.
موارد استفاده از چوب ترموود
- از این چوب برای ساخت انواع نمای چوبی بیرونی ساختمان استفاده میشود.
- مناسب استفاده دکوراسیون داخلی و نمای چوبی داخلی است.
- جهت ساخت انواع سونا، استخر، آلاچیق و بام باغها مورد استفاده قرار میگیرند.
- این چوب برای ساخت انواع کفپوشها، دیوارپوشها، قرنیزها، پله و نردههای چوبی کاربرد دارد.
- جهت ساخت انواع سایبان، محوطهسازی و کف نیز کاربرد دارد.
تفاوت چوب ترموود ایرانی و فنلاندی
همانطور که میدانید چوب ترموود ابتدا در فنلاند تولید و روانه بازار شده است، اما با تحریمهای اعمالی واردات این چوب به ایران با مشکلاتی همراه شد به همین دلیل تولیدکنندگان ایرانی نیز دست به کار شده تولید این نوع چوب در بازار ایران آغاز کردهاند. شکل ظاهری چوب ترموود ایرانی هم مانند چوب فنلاندی است اما به لحاظ کیفیتی تفاوتهایی باهم دارند، ترموودهای ایرانی دارای سوراخ، تاب و رنگ روشنتری هستند اما نوع فنلاندی به این شکل نیستند و رنگ تیرهتری نیز دارند.
همچنین ترموودهای ایرانی بعد رنگ شدن ممکن است به شکل چند رنگ دربیایند که این امر از جمله نقاط ضعف آن تلقی میشود و به لحاظ قیمتی ترموودهای فنلاندی کیفیت، گارانتی و قیمت بالاتری نسبت به نمونههای ایرانی خود دارند.
ابعاد و اندازههای ترموودهای چوبی
ترموودها در ابعاد و ضخامتهای متفاوتی برای مصارف متعدد تولید و عرضه میشوند؛ به عنوان مثال این چوبها در اندازههای 11 میلیمتر تا 42 میلیمتر و ضخامت 19 تا 42 میلیمتری در سایزهای مختلفی وجود دارند.
چوبهای ترموودی که برای نمای بیرونی سازه مورد استفاده قرار میگیرند باید حداقل دارای ضخامت 19 میلیمتر باشند، همچنین ممکن است پروفیلهای به کار برده شده در قسمت زیرسازی نیز از جنس چوب کاج و دارای طولی حدود 6 متر باشد که به دلیل سبکی که در سازه ایجاد میکند بسیار مورد استقبال قرار میگیرند.
رنگ چوب ترموود
رنگ چوب ترموود سبب میشود چوبی که در نمای بیرونی ساختمان کار شده است در برابر تغییرات آب و هوایی استحکام بیشتری پیدا کند، همچنین رنگ چوب موجب جلا و زیبایی ظاهری نمای ساختمان نیز میگردد. علاوه بر این رنگ چوب از تغییر شکل ظاهری چوب خودداری میکند و مقاومت چوب را در برابر اشعههای مضر آفتاب بالا میبرد.
به این دلیل که چوب ترموود ممکن است به مرور زمان به رنگ خاکستری شکل دربیاید و در برابر رطوبت استحکام خود را از دست بدهد با رنگ کردن چوب هم زیبایی و استحکام بالاتر میرود و هم موجب بالا رفتن طول عمر آن میشود.
رنگ چوب ترموود در دو مدل روغنی و آبی (پایه آب) به بازار عرضه میشوند که جنس پایه آب آن نفوذ کمتری به داخل چوب دارد و در نمای بیرونی ساختمان و چوبهای مورد استفاده در فضای آزاد بیشترین استفاده را از آن میکنند.
رنگ چوب ترموود روغنی نفوذ بیشتری به داخل چوب دارد و به همین دلیل برای رنگ کردن انواع قرنیزها، کفپوشها و دیوارپوشها و مقاومت بالایی که در برابر سایش در چوب ایجاد میکند، مورد استفاده قرار میگیرد.
نحوه نصب چوب ترموود
برای نصب انواع چوب ترموود نیاز است که ابتدا زیرسازیهای لازم در سطح مورد نظر انجام شود که به وسیله سیمان یا شاسی کشی فلزی انجام میشود. بعد از انجام زیرسازی به وسیله افراد متخصص، به کمک پیچهای استیل در ابعاد متناسب با چوب را به سطح زیرسازی شده متصل میکنند. پیچ استیل را نباید در قسمتهایی که دارای گره چوبی است قرار داد، زیرا ممکن است در این قسمتها چوب دچار شکستگی بشود.
بین لبه چوب و محل کار شدن پیچ باید فاصلهای به میزان پنجاه میلیمتر وجود داشته باشد و اگر چوب ترموود قرار باشد در نمای بیرونی ساختمان نصب شود، بهتر است از دو پیچ استیل به فاصله حدود نوزده میلیمتر از لبه کار بشود تا مقاومت چوب بالاتر برود. همچنین میتوان به جای پیچ استیل از پیچهای خودکار استفاده نمود اما این پیچها را مستقیم بر روی چوب ترموود نباید کار کرد.
تراز و صاف بودن زیرسازی چوب ترموود باید قبل نصب آن مورد توجه قرار بگیرد و اگر میخواهید این چوب را بر روی آهن نصب کنید لازم است که از چوب اشباع شده بین کار استفاده نمایید. همچنین تا حد امکان از سنگین کردن زیرسازی چوب به وسیله استفاده بیش از حد از آهن اجتناب کرد و فاصلهی بین پروفیلها جهت زیرسازی باید حدود چهل سانتیمتر باشد.
همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که هزینه نصب انواع چوب ترموود جدا از قیمت چوب خریداری شده و با توجه به متراژ محاسبه میشود.
نکات مهمی که پیش از نصب و در هنگام اجرای چوب ترموود باید لحاظ کرد
قبل از نصب چوب ترموود و در هنگام اجرا میبایست نکاتی را به خاطر داشت و رعایت کرد تا این کار به بهترین نحوه انجام شود. برخی از مهمترین نکات عبارتند از:
- لازم است در زمان تخلیه چوب پیش از اجرا به چوب توجه اساسی شود تا دچار آسیب نگردد.
- بهتر است قبل از اجرا چوب از وجود زیر ساخت مناسب اطمینان پیدا کرد.
- اگر که چوبهای ترموود مدتی قبلتر از اجرا خریداری شدهاند، برای آنکه آسیب نبینند و موج و تابی در آنها ایجاد نشود بهتر است بر روی سطح صاف قرار داده شوند.
- توصیه میشود هنگامیکه پالتهای چوب ترموود بر روی هم قرار میگیرند فاصله 6 تا 10 سانتیمتری در بین آنها رعایت شود.
- از نکات مهمی که باید در هنگام اجرا توجه داشت این است که اگر زیرساخت سیمانی است، ضخامتش چهار سانتیمتر باشد.
- اگر که زیرساخت تعبیه شده برای این چوب قوطیهای آهنی (شاسی کشی) است، الزامی است که از چوبهای اشباع شده در میان کار استفاده شود.
- اگر که زیرساخت آهنی نصب چوب ترموود آهنی است باید توجه داشت که بیش از حد سنگین نشود.
قیمت چوب ترموود در بازار
قیمت چوب ترموود با توجه به جنس آن (ایرانی یا وارداتی)، درجه کیفی، حجم و ابعاد چوب خریداری شده و نوسانات بازار ارز متفاوت است. به همین دلیل برای اطلاع از آخرین قیمتهای چوب ترموود، با واحد سلولزی شرکت پرسال به شماره 26208312 و 09050705195 تماس حاصل نمایید.
سؤالات متداول
- چوب ترموود در کجا کاربرد دارد؟
به دلیل ویژگیهای منحصر به فردی که این چوب دارد، موارد استفاده از آن نیز زیاد است که از جمله آنها میتوان به استفاده در ساخت دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان، استفاده به عنوان کفپوش و بام باغها اشاره کرد.
- تفاوت اصلی چوب ترموود ایرانی و فنلاندی در چیست؟
تفاوت اصلی این دو نوع چوب در کیفیت آنها است. چوب فنلاندی کیفیت بهتر و رنگ تیرهتری نسبت به نوع ایرانی دارد.
- رنگ مخصوص چوب ترموود در چند نوع یافت میشود؟
رنگ مخصوص در دو نوع رنگ روغنی و رنگ آبی (پایه آب) در بازار موجود میباشد.
- قیمت نهایی چوب ترموود در بازار چقدر است؟
نمیتوان قیمت نهایی را تعیین کرد چرا که مواردی همچون کیفیت چوب، ابعاد آن و نوسانات بازار در قیمت نهایی مؤثر میباشند.
- چوبهای ترموود را میتوان در ابعاد ویژهای سفارش داد؟
بله، چوب ترموود را بر اساس نوع کاربرد میتوان در ابعاد دلخواه سفارش داد.