ویژگی‌های کاغذ تحریر، ایندربرد و گلاسه

folder_openوبلاگ
commentبدون دیدگاه
تفاوت کاغذ گلاسه و تحریر

مشخصات و ویژگی‌های کاغذ تحریر، ایندربرد و گلاسه

تنوع بالای انواع کاغذهای موجود در بازار ممکن است شما را برای انتخاب مناسب‌ترین آن‌ها کمی سردرگم کند؛ بطوریکه ندانید به سراغ خرید کاغذ تحریر بروید یا گلاسه و یا ایندربرد! البته این سردرگمی بیشتر ناشی از عدم آگاهی شما نسبت به ویژگی‌های منحصربه‌فرد این نوع کاغذهاست که با شناخت قابلیت‌های این سه کاغذ پرکاربرد، به راحتی می‌توانید بهترین و مناسب‌ترین آن‌ها را انتخاب و خریداری نمایید.

در یک نگاه کلی می‌توان گفت؛ کاغذ تحریر رایج‌ترین و مرسوم‌ترین نوع کاغذ است که سطح بافت‌دار آن باعث شده جوهر به سادگی تا اعماق منافذ این کاغذ نفوذ کرده و کیفیت چاپ را روی آن دوچندان کند. در سمت دیگر، کاغذ ایندربرد قرار دارد که به عنوان نوعی مقوای پر‌کاربرد، در بسته‌بندی‌ محصولات آرایشی، بهداشتی و غذایی مورد استفاده قرار گرفته و دو طرف آن، دارای ظاهری سفید‌رنگ و شفاف است. کاغذ گلاسه نیز با سطحی براق و چشم‌نواز، جزو بهترین انواع کاغذ برای چاپ تصاویر با جزییات بالا و رنگ‌های زنده به شمار می‌آید.

اگر دغدغه خرید کاغذ گلاسه، ایندربرد و یا تحریر را دارید مطالعه این مقاله از پرسال را از دست ندهید چراکه در ادامه قصد داریم به بررسی ویژگی‌های این سه کاغذ ارزشمند بپردازیم.

تفاوت کاغذ گلاسه و کاغذ تحریر

کاغذ تحریر چیست؟

کاغذ تحریر که به نام کاغذ روزانه نیز شناخته می‌شود، یکی از پر‌کاربرد‌ترین انواع کاغذ در چاپ انواع کتاب، دفتر، مجله و غیره است. از آنجاییکه در تهیه این کاغذ از مواد شیمیایی استفاده نمی‌کنند دارای رنگ سفید مطلوبی است که کیفیت چاپ را روی آن بهبود می‌بخشد. قیمت کاغذ تحریر نسبت به ویژگی‌هایی که ارائه می‌دهد، کاملا مناسب و مقرون‌به‌صرفه است، همچنین این نوع کاغذ با بافت یکدست خود، جوهر را به خوبی در کل سطح جذب می‌کند.

جنس خمیر کاغذ تحریر

به‌طور‌کلی کاغذ تحریر حاصل ترکیب مواد شیمیایی مخصوص با خمیر سلولزی است. در طول فرآیند تولید کاغذ، زمانی که چوب و مشتقات آن به خمیر کاغذ تبدیل شد، اگر به‌صورت مستقیم از آن استفاده شود، کاغذ اندود‌نشده نامیده می‌شود. این نوع کاغذ بر‌خلاف تصور بسیاری از افراد، کیفیت پایینی ندارد و برای چاپ معمولی مناسب است اما در برخی موارد برای آنکه یک ویژگی جدید نظیر وزن بیش‌تر، جذب جوهر بالا‌تر، نرمی و لطافت بیش‌تر و… را به کاغذ اضافه کنند، به کمک مواد شیمیایی و پلیمری خاص از‌جمله کلسیم کربنات یا گچ، سطح کاغذ را می‌پوشانند. این نوع کاغذ فرآوری شده را کاغذ اندود‌شده می‌نامند که نسبت به کاغذ معمولی، کیفیت بالا‌تری دارد.

خوب است بدانید که بسیاری از کاغذ‌های موجود در بازار ایران که هنگام خرید کاغذ تحریر و خرید دیگر کاغذ‌ها نظیر خرید کاغذ ایندربرد، گلاسه و غیره با آن‌ها مواجه می‌شوید، از نوع اندود‌شده هستند. این گروه از کاغذ‌ها، قدرت جذب بسیار بالایی دارند و هنگام چاپ و نگارش، جوهر را به طرف دیگر پس نمی‌دهند.

ویژگی‌های کاغذ تحریر

خمیر کاغذ تحریر سفید‌رنگ است، به همین علت خوانایی و کیفیت چاپ بالایی دارد. در ترکیبات این نوع کاغذ از خمیر‌ شیمیایی استفاده می‌شود که استحکام و مقاومت کاغذ را حین چاپ افزایش می‌دهد. از دیگر ویژگی‌های این نوع کاغذ می‌توان به سطح بافت‌دار آن اشاره کرد که از پخش‌شدگی جوهر به خوبی جلوگیری نموده و کمک می‌کند تا مرکب به‌صورت کاملا یکنواخت روی سطح کاغذ پخش شود. ماندگاری و پایداری کاغذ تحریر نیز بسیار بالا است که این امر در نگهداری اسناد و مدارک اهمیت بسیاری دارد.

کاربرد کاغذ تحریر

کاغذ تحریر را می‌توان پر‌فروش‌ترین و پر‌کاربرد‌ترین انواع کاغذ موجود در بازار در نظر گرفت که در چاپ انواع کتاب، روزنامه، مجله، سر‌رسید و کاغذ‌های یادداشت به فراوانی استفاده می‌شود. همچنین از کاغذ الوان که نوعی کاغذ تحریر رنگی است، در کارهای هنری و صنعت تبلیغات برای چاپ انواع بروشور‌ و تراکت‌ استفاده می‌کنند. خوب است بدانید که کاغذ‌های الوان همان کاغذ‌های رنگی هستند که در تراکت‌های تبلیغاتی نمونه‌های آن را دیده‌اید.

انواع کاغذ تحریر

پیش از خرید کاغذ تحریر، لازم است بدانید که این نوع کاغذ براساس پارامتر‌های مختلف نظیر: وزن، ابعاد، اندازه و کاربرد به انواع مختلف تقسیم می‌شود که در ادامه به بررسی هر‌یک می‌پردازیم:

  • انواع کاغذ تحریر از لحاظ وزن: یکی از مهم‌ترین پارامتر‌های دسته‌بندی کاغذ تحریر، وزن یا گرماژ آن است. منظور از گرماژ، جرم یک صفحه کاغذ در ابعاد یک متر در یک متر است. امروزه کاغذ تحریر با توجه به کاربرد آن، در گرماژهای مختلف تولید می‌شود. دامنه گرماژ این نوع کاغذ بین ۶۰ تا 120 گرم در مترمربع است اما به‌طور‌معمول ناشران از کاغذ تحریر 70 تا 80 گرم برای چاپ کتب، روزنامه و… استفاده می‌کنند تا به این ترتیب، وزن این تولیدات چاپی را کاهش داده و کیفیت چاپ آن‌ها را افزایش دهند.
  • انواع کاغذ تحریر از لحاظ ابعاد و اندازه: کاغذ تحریر از نظر اندازه براساس استاندارد‌ گرماژ کاغذ تحریر مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود. معروف‌ترین انواع این تقسیم‌بندی شامل سری‌های  A ،BوC است که آشنا‌ترین آن‌ها، سری A می‌باشد. این سری اندازه‌ای بزرگ دارد و به‌طور‌معمول برای بسته‌بندی و ارسال عمده کاغذ در کارخانه‌ها استفاده می‌شود.

ویژگی های کاغذ گلاسه و ایندربرد و کاغذ تحریر

کاغذ ایندربرد چیست؟

کاغذ ایندربرد یکی‌دیگر از انواع کاغذهای مرغوب موجود در بازار ایران است که به عنوان یک فرآورده سلولزی پرکاربرد، از نقاط مختلف جهان مانند چین، اندونزی و … به کشور ما وارد می‌شود. قسمت مغزی این نوع کاغذ از مواد بازیافتی ساخته می‌شود و دو طرف آن، لایه پالپ سفید‌رنگ قرار می‌گیرد. این نوع کاغذ به دلیل رنگ سفید روشن در هر دوطرف خود، به عنوان مقوای بهداشتی نیز شناخته می‌شود و دارای مجوز رسمی از وزارت بهداشت ایران است، بنابراین شما می‌توانید با خیال راحت از کاغذ و مقوای ایندربرد برای بسته‌بندی انواع محصولات خوراکی، آرایشی، پزشکی و دارویی خود استفاده کنید.

مصارف مقوای ایندربرد تنها به صنعت بسته‌بندی محدود نمی‌شود بلکه در صنعت چاپ نیز کاربردهای فراوانی دارد. یک سمت این کاغذ مات و سمت دیگر آن براق است که عملیات چاپ روی قسمت براق انجام می‌گیرد. کاغذ ایندربرد، پروسه چاپ را برای شما ساده‌تر و روان‌تر می‌کند. در حال حاضر کمپانی چینی نینگبو، بهترین نوع این کاغذ را تولید می‌کند. برای خرید کاغذ ایندربرد نینگیو و یا استعلام قیمت کاغذ ایندربرد تنها کافی است از طریق شماره تلفن ۷۹۸۸۵_۰۲۱ با کارشناسان فروش شرکت ما (پرسال) در ارتباط باشید.

ویژگی‌های کاغذ ایندربرد

کاغذ ایندربرد همانند کاغذ تحریر ویژگی‌های بسیاری دارد که به‌طور‌کلی مهم‌ترین و آشنا‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • بافت محکم همگن، یکنواخت و مقاوم
  • دارای متریالی کاملا بهداشتی و تمیز با رنگ سفید روشن
  • دارای قیمت مناسب و مقرون‌به‌صرفه
  • استحکام بالا و ساده کردن مراحل و فرآیند چاپ
  • عدم دفرمگی و تغییر حالت کاغذ
  • پخش راحت جوهر
  • عدم تغییر رنگ

قیمت خرید کاغذ تحریر و گلاسه و ایندربرد

کاربرد کاغذ ایندربرد

بدون شک شما هم جعبه‌های بسته‌بندی مواد غذایی و دارویی را به وفور مشاهده کرده‌اید. ضخامت و شکل ظاهری این جعبه‌ها، تفاوت‌های خاصی با دیگر جعبه‌های مشابه دارد زیرا اکثر جعبه‌های ماسک، انواع دارو، دستمال کاغذی و… از کاغذ و مقوای ایندربرد ساخته می‌شوند. به‌طور‌کلی کاغذ ایندربرد در امور بسته‌بندی دارویی به فراوانی کاربرد دارد. در صنعت چاپ نیز از کاغذ ایندربرد برای تولید انواع اتیکت، کارت ویزیت و غیره استفاده می‌‌کنند.

کاغذ گلاسه چیست؟

کاغذ گلاسه همان کاغذ معمولی است که سطح آن به وسیله یک لایه براق و صاف پوشیده شده‌است. این لایه موجب می‌شود که جوهر به‌صورت یکنواخت روی سطح کاغذ پخش شده و به این ترتیب، کیفیت چاپ روی آن حتی از کاغذ تحریر نیز بهتر شود. امروزه برای سطح کاغذ گلاسه از ترکیبات و مواد مختلفی استفاده می‌کنند که یکی از اصلی‌ترین و رایج‌ترین آن‌ها، ترکیب نشاسته و پلاستیک است.

زمانی که سطح کاغذ با نشاسته پوشانده می‌شود، در اثر برخورد با جوهر، نشاسته ممکن است تغییر شکل دهد و به کاغذ آسیب برساند، در‌نتیجه یک روکش نازک پلاستیکی روی سطح کاغذ می‌کشند تا آن را در برابر آب و رطوبت مقاوم سازند. امروزه از این نوع کاغذ برای چاپ کاتالوگ‌های رنگی، کارت ویزیت‌های شیک و یا جلد مجلات مصور استفاده می‌کنند. هنگام خرید کاغذ گلاسه حتما به گرماژ آن که معمولا بین ۸۰ تا ۴۰۰ گرم است توجه کنید.

ویژگی‌های کاغذ گلاسه

موارد زیر جزو بارزترین ویژگی‌های کاغذ پرکاربرد گلاسه است:

  • مقاوم در برابر رطوبت و نفوذ آب
  • دارای قدرت بالا در انعکاس دقیق رنگ‌ها و جزییات
  • جذب یکنواخت جوهر در فرآیند چاپ
  • دارای سطحی براق با جذابیت بصری بالا

بیشتر بخوانیم! آشنایی با انواع گرماژ کاغذ

انواع کاغذ گلاسه

نوع پوشش و درصد درخشندگی و براقیت کاغذ گلاسه باعث شده تا این کاغذ و مقوای محبوب تنوع بیشتری پیدا کند. کاغذ گلاسه را همانند دیگر کاغذ‌ها می‌توان بر اساس پارامتر‌های مختلف دسته‌بندی کرد که مهم‌ترین آن تقسیم‌بندی بر اساس نوع براقیت و شفافیت به دو شکل کلی براق و مات است. کاغذ گلاسه براق به‌طور‌معمول برای چاپ تصاویر تک‌رنگ و با‌کیفیت بالا استفاده می‌شود، چرا‌که درخشندگی و انعکاس رنگی بالاتری نسبت به گلاسه مات دارد. کاغذ مات اما با درصد براقیت کمتر بیشتر برای خوشنویسی، جلد کتب، منو رستوران‌ها و … به کار برده می‌شود. فعالین حوزه چاپ‌ونشر به خوبی می‌دانند که این نوع گلاسه نسبت به کاغذ گلاسه شفاف، سطح زبر‌ و خشن‌تری دارد، همچنین عموما قیمت کاغذ گلاسه براق از مات بیشتر است.

بهترین مواد برای تولید کاغذ

جمع‌بندی

در مطالب فوق به بررسی مشخصات و ویژگی‌های کاغذ تحریر، ایندربرد و گلاسه پرداختیم. همانطور که گفتیم، این سه کاغذ جزو محبوب‌ترین و کاربردی‌ترین انواع کاغذ در صنعت چاپ و بسته‌بندی به شمار می‌آیند و هر‌یک ویژگی‌های منحصر‌به‌فردی دارند که شما باید با توجه به نیاز خود، مناسب‌ترین آن‌ها را انتخاب و خریداری نمایید.

مجموعه ما (شرکت بازرگانی پرسال) مفتخر است که به عنوان برترین تامین کننده فرآورده های سلولزی در ایران، انواع کاغذ اعم از: کاغذ تحریر، ایندربرد، کرافت، کوتد و… را با کیفیت درجه یک و قیمت اقتصادی در اختیار عموم خریداران از اقصی نقاط کشور قرار می‌دهد. به این ترتیب شما می‌توانید جهت خرید یا استعلام قیمت کاغذ تحریر، کاغذ سک کرافت و سایر کاغذهای مورد نیازتان از طریق راه‌های ارتباطی موجود، با کارشناسان خبره پرسال در تماس باشید.

 

keyboard_arrow_up