تفاوت کاغذ تحریر و گلاسه در چیست؟

folder_openوبلاگ
commentبدون دیدگاه
تفاوت کاغذ گلاسه و کاغذ تحریر

تفاوت کاغذ تحریر و گلاسه

وقتی صحبت از پروژه‌های چاپی می‌شود، انتخاب بین خرید کاغذ تحریر و خرید کاغذ گلاسه برای بسیاری از کاربران و بعضی از ناشران سخت می‌شود. دلیل این امر را باید در عدم آگاهی آن‌ها نسبت به تفاوت‌های بین دو کاغذ گلاسه و تحریر دانست. در چنین شرایطی ابتدا شما باید نوع پروژه، بودجه و سطح نیاز خود را در نظر بگیرید سپس باتوجه به ویژگی کاغذهای نام‌برده، انتخاب نهایی را انجام دهید. باتوجه به این موارد، ما در این مقاله از پرسال قصد داریم به بررسی تفاوت‌های کاغذ تحریر و گلاسه پرداخته و ویژگی‌های هر‌یک را بررسی کنیم پس تا انتها همراه ما باشید.

تفاوت کاغذ گلاسه و تحریر

کاغذ تحریر چیست؟

کاغذ تحریر یکی از رایج‌ترین کاغذهای موجود در بازار است که مصارف بسیاری در صنعت چاپ‌ونشر از جمله در حوزه چاپ روزنامه و مجله، کتاب، تراکت، سر‌برگ، پاکت نامه و… دارد. این کاغذ به‌طور‌معمول در انواع سفید و مایل به سفید طراحی و تولید و در بافت‌های مختلف از صاف تا برجسته ساخته می‌شود. در پروسه ساخت کاغذ‌های تحریر از خمیر چوب سفید‌شده با درجه کیفی بالا و یا ورق‌های سولفیت و الیاف سلولزی مختلف استفاده می‌کنند.

این نوع کاغذ دارای سطح بافت‌دار و چند‌قسمتی است که این ویژگی موجب می‌شود حین نگارش یا چاپ، جوهر به سادگی جذب بافت کاغذ شده و به این ترتیب، کیفیت چاپ و ماندگاری آن افزایش یابد. ویژگی‌های ساختاری کاغذ تحریر به کاربران این اجازه را می‌دهد تا برای چاپ با انواع دستگاه‌ها مانند دستگاه پرینتر، فتوکپی و … مشکلی نداشته‌باشند، حتی حرکت خودکار و مداد نیز روی کاغذ تحریر کاملا روان و نرم صورت می‌گیرد.

کاغذ‌ تحریر در انواع گرماژ اعم از 60  تا 140 گرمی و حتی گرماژهای بالاتر نیز در بازار داخلی موجود است. از این کاغذ به‌طور‌معمول برای چاپ سر‌برگ‌ها و پاکت‌های نامه‌ و حتی به شکل تبلیغاتی در تیراژ بالا مانند چاپ تراکت‌های ارزان استفاده می‌کنند. البته شما می‌توانید برای اموری که نیاز به کاغذ سبک است نیز از کاغذ تحریر استفاده نمایید. برای تهیه کاغذ تحریر و دیگر انواع کاغذ چاپ از‌جمله خرید کاغذ ایندربرد نینگیو می‌توانید از خدمات  مراکز معتبر فروش کاغذ از‌جمله شرکت بازرگانی پرسال بهره‌مند شوید.

موارد کاربرد کاغذ تحریر

همانطور که گفتیم، کاغذ تحریر پرکاربردترین نوع کاغذ در بازار است که در چاپ انواع کتاب، سر‌رسید، کاغذ یادداشت، چاپ سر‌نسخه، کاتالوگ، اوراق اداری، پاکت نامه و… استفاده می‌شود. همچنین شما می‌توانید از نمونه‌های رنگی این نوع کاغذ که به نام کاغذ الوان عرضه می‌شوند نیز برای چاپ بروشور فوری یا فاکتور استفاده نمایید. قیمت کاغذ تحریر به نسبت دیگر کاغذها پایین است و همین امر موجب می‌شود که شما بتوانید از آن در امور مختلف چاپی استفاده کنید.

ویژگی‌های کاغذ تحریر

یکی از آشنا‌ترین انواع کاغذ چاپ در حوزه فرآورده‌های سلولزی، کاغذ تحریر است اما به راستی چه ویژگی موجب این امر می‌شود؟

  • نوشتن و خواندن مناسب: کاغذ تحریر با رنگ سفید خود، خوانایی و کیفیت چاپ را افزایش می‌دهد. به عبارت دقیق‌تر این نوع کاغذ قدرت جذب جوهر بالایی دارد و با سطح صاف خود، حرکت خودکار و مداد را برای شما روان و سریع می‌سازد. این کاغذ را می‌توان بهترین نوع کاغذ موجود در بازار برای مطالعه در نظر گرفت.
  • مقاومت بالا: در فرآیند ساخت کاغذ تحریر از مواد شیمیایی مخصوص استفاده می‌شود، به همین جهت این کاغذ مقاومت بالایی در برابر فشار و پارگی دارد.
  • عمر زیاد: یکی‌دیگر از ویژگی‌های کاغذ تحریر، طول عمر و ماندگاری بالای آن است که این کاغذ را برای نگهداری انواع اسناد و بایگانی مناسب می‌سازد.

فرآیند تولید کاغذ تحریر

پیش از هرچیز جالب است بدانید که یک سوم از چوب‌های فرآوری‌نشده جهان، برای تولید محصولات مرتبط با کاغذ تحریر استفاده می‌شوند. با استخراج این نوع چوب‌ها، آن‌ها را طی مراحل فنی پیچیده به خمیر چوب تبدیل می‌کنند. برای تولید کاغذ تحریر از انواع روش‌های شیمیایی و فیزیکی استفاده می‌شود.

کاغذ‌های گرافیکی و تخصصی با کیفیت بالا‌تر، طی استخراج شیمیایی به دست می‌آیند اما در سمت دیگر برای تولید الیاف خشن‌تر باید به سراغ روش‌های فیزیکی رفت. به‌طور کلی از مشتق کلر و سایر مواد شیمیایی برای تجزیه بیش‌تر الیاف و سفید کردن کاغذ استفاده می‌کنند. از ترکیبات پوشش‌دهنده مختلف نظیر خاک رس، پروتئین و کربنات کلسیم نیز برای پوشاندن سطح کاغذ استفاده می‌شود تا در نهایت کاغذ تحریر به شکلی که مشاهده می‌کنید آماده عرضه گردد.

خرید کاغذ تحریر

انواع کاغذ تحریر

قبل از خرید کاغذ تحریر، ابتدا باید با انواع آن آشنا شوید تا خرید بهتر و رضایت ‌بخش‌تری را تجربه کنید. این نوع کاغذ را می‌توان بر اساس پارامتر‌های مختلف مثل: جنس خمیر کاغذ، انواع گرماژ کاغذ و ابعاد و اندازه کاغذ به انواع مختلف تقسیم‌بندی کرد که در ادامه به بررسی کامل هر‌یک می‌پردازیم:

  • انواع کاغذ تحریر از لحاظ جنس و ضخامت: کاغذ‌های تحریر را از لحاظ جنس می‌توان به دو گروه ضخیم و نازک تقسیم کرد که استفاده از مواد شیمیایی بیشتر به معنای ضخیم‌تر بودن کاغذ تحریر است. کاغذ تحریر ضخیم‌تر نسبت به کاغذ تحریر نازک، براقیت و مرغوبیت بالاتری داشته و قیمت آن نیز بیشتر است.
  • انواع کاغذ تحریر از لحاظ گرماژ: این نوع کاغذ همانند دیگر انواع کاغذ در گرماژ مختلف تهیه و تولید می‌شود که رایج‌ترین آن‌ها در گرماژ‌های 60، 70 و 80 گرم قرار دارند.
  • انواع کاغذ تحریر از لحاظ ابعاد و اندازه: یکی‌دیگر از دسته‌بندی‌های کاغذ تحریر، تقسیم‌بندی از لحاظ ابعاد و اندازه است و شامل کوچک‌ترین تا بزرگ‌ترین سایز در سری‌های مختلف A، Bو C می‌شود که شما باید با توجه به نیاز خود اقدام به خرید مناسب‌ترین آن نمایید.

 

کاغذ گلاسه چیست؟

کاغذ گلاسه یکی‌دیگر از انواع کاغذ در صنعت چاپ است که نوعی روکش براق به نام کوتینگ دارد. این روکش ترکیبی از ژلاتین، نشاسته و پلاستیک است که باعث می‌شود سطح کاغذ گلاسه نسبت به دیگر کاغذ‌ها بسیار صاف، مسطح و براق شود. کاغذ گلاسه را می‌توان پس از کاغذ تحریر، پر‌کاربرد‌ترین نوع کاغذ در بازار دانست. از‌آنجایی که هنگام تولید این کاغذ به خمیر آن پلاستیک اضافه می‌شود، سطح کاغذ گلاسه قابلیت ضد‌آب نیز دارد.

ویژگی‌های کاغذ گلاسه

کاغذ گلاسه نیز همانند کاغذ تحریر ویژگی‌های بسیاری دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • سطح صاف و صیقلی
  • مقاومت در برابر نفوذ آب و رطوبت
  • مناسب برای انواع چاپ
  • قابلیت انعکاس رنگ‌ها و تصاویر با جزییات بالا
  • حفظ کیفیت چاپ
  • و…

موارد مصرفی کاغذ گلاسه

کاغذ گلاسه یکی از مرغوب‌ترین انواع کاغذهای موجود در بازار است که در دو نوع مات و براق، تک‌رو و دو‌رو تولید و عرضه می‌شود. این نوع کاغذ در چاپ مجلات، ژورنال‌ها، کاتالوگ‌ها، کارت ویزیت، بروشور و تراکت‌های حرفه‌ای و مصور به فراوانی استفاده می‌شود. همچنین از این کاغذ برای چاپ کتاب‌های مختلف از‌جمله کتاب‌های مذهبی، کتاب‌های فرهنگ و لغت و دانشنامه‌های مختلف استفاده می‌کنند.

انواع کاغذ گلاسه

کاغذ گلاسه نیز همانند کاغذ تحریر انواع مختلفی دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

انواع کاغذ گلاسه از لحاظ پوشش

تولیدگنندگان باتوجه به نیاز بازار، کاربرد و نوع استفاده، عموما یک یا هر دو طرف این کاغذ را گلاسه می‌کنند. همانطور که از نام کاغذ گلاسه یک‌رو پیداست تنها از یک طرف این کاغذ می‌توان استفاده کرد، به همین دلیل از گلاسه یک‌رو برای چاپ پوستر و کاغذ خوشنویسی استفاده می‌شود. این نوع کاغذ گلاسه ورق نمی‌خورد و نسبت به کاغذ گلاسه دو‌رو قیمت پایین‌تری دارد. از کاغذ گلاسه دو‌رو نیز می‌توان برای چاپ صفحات داخلی مجلات، کارت ویزیت، بروشور و کاتالوگ استفاده نمود و به این ترتیب محصولی با‌کیفیت و حرفه‌ای را تولید کرد.

بیشتر بخوانیم! آشنایی با انواع گرماز کاغذ

انواع کاغذ گلاسه از لحاظ گرماژ

خوشبختانه در بازار میتوان کاغذ گلاسه را در انواع گرماژ 80، 90، 100، 118، 135، 148، 170، 200، 250، 280، 300، 350 گرم تهیه نمود. البته این نکته را در نظر داشته‌باشید که گرماژ کاغذ بر اساس درخواست شما انجام می‌گیرد، بنابراین محدودیت خاصی برای سفارش این کاغذ در سایر گرماژها ندارید.

انواع کاغذ گلاسه از لحاظ براقیت و درخشندگی

کاغذ گلاسه براساس میزان و نوع لایه پوشاننده سطح، درصد براقیت و درخشندگی متفاوتی دارد. کاغذ گلاسه در دو نوع براق و مات تهیه و تولید می‌شود. کاغذ گلاسه براق بیشتر در چاپ تصاویر تک‌رنگ و با کیفیت بالا کاربرد دارد اما گلاسه مات عموما برای چاپ و طراحی جلد کتب مختلف، منو رستوران و … به کار برده می‌شود.

شایان ذکر است که یکی‌دیگر از دسته‌بندی‌های کاغذ گلاسه از لحاظ براقیت، کاغذ گلاسه یو وی است. یو وی نوعی پوشش سلفونی به شمار می‌آید که روی سطح کاغذ قرار می‌گیرد و علاوه بر زیبایی که به چاپ می‌بخشد، موجب خشک شدن و ثابت شدن رنگ‌های چاپی نیز می‌شود. با قرار‌گیری یو وی روی یک سطح چاپ‌شده، رنگ‌ها از حالت مات به شکل براق در‌می‌آیند تا تصویر چاپ‌شده زیبا‌تر و با‌کیفیت‌تر شود.

قیمت خرید کاغذ تحریر و گلاسه و ایندربرد

تفاوت کاغذ تحریر و گلاسه

حال که با ویژگی‌های کاغذ گلاسه و تحریر به‌طور‌کامل آشنا شدید، وقت آن است که به بررسی تفاوت‌های میان آن‌ها بپردازیم:

تفاوت ساختاری کاغذ گلاسه و تحریر

بافت و سطح کاغذ گلاسه به دلیل استفاده از روکش‌های پلاستیکی در پروسه ساخت آن، بسیار صاف و غیر متخلخل است. در واقع از آنجاییکه این نوع کاغذ مانع از بافت جوهر به عمق ساختار خود می‌شود، شفافیت رنگ‌ها و جزییات تصاویر به خوبی در سطح آن نمایان می‌شوند اما برعکس، کاغذ تحریر این قابلیت را دارد که مرکب را تا اعماق بافت خود جذب نماید. این ویژگی باعث می‌شود حرکت خودکار، مداد و سایر ابزارهای نوشتاری روی سطح کاغذ تحریر بسیار روان صورت گیرد. به این ترتیب کاغذ گلاسه بهترین انتخاب برای پروژه‌های چاپی با تصاویر و رنگ‌های زنده و شفاف است اما کاغذ تحریر انتخابی ایده‌آل برای امور چاپی روزمره مثل اوراق اداری، بانکی، کتب معمولی و … به شمار می‌آید.

تفاوت ظاهری کاغذ گلاسه و تحریر

یکی‌دیگر از تفاوت‌های میان کاغذ گلاسه و کاغذ تحریر، تفاوت ظاهری میان آن‌ها است. به‌طور‌کلی کاغذ گلاسه براق‌تر از کاغذ تحریر است و شما می‌توانید به سادگی این امر را متوجه شوید. براق بودن و صیقلی بودن کاغذ گلاسه ناشی از ترکیب نشاسته و پلاستیک است و همین امر کیفیت چاپ روی آن را افزایش می‌دهد. اگرچه کاغذ گلاسه در برابر آب مقاوم‌تر عمل می‌کند اما میزان مقاومت کاغذ تحریر در برابر لکه بیشتر از کاغذ گلاسه است.

بیشتر بخوانیم! بهترین برند کاغذ وارداتی در بازار ایران

 

تفاوت قیمت کاغذ گلاسه و تحریر

به‌طور‌کلی به دلیل تفاوت گرماژ کاغذ گلاسه با تحریر، معمولا قیمت کاغذ گلاسه بیشتر از کاغذ تحریر است. پیشنهاد ما به شما این است که با توجه به نوع چاپ، کیفیت و بودجه خود، مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنید.

جمع‌بندی

ما در این مقاله به بررسی ویژگی‌ها و تفاوت‌های دو کاغذ تحریر و گلاسه پرداختیم. همانطور که گفتیم، این دو کاغذ از پر‌کاربرد‌ترین و محبوب‌ترین انواع کاغذ در صنعت چاپ‌ونشر به شمار می‌آیند که کاغذ تحریر به دلیل داشتن بافت نفوذپذیر و قابلیت جذب جوهر بالا بهترین انتخاب برای چاپ انواع کتاب، سر‌رسید، کاغذ یادداشت، چاپ سر‌نسخه، کاتالوگ، اوراق اداری، پاکت نامه، سر‌برگ‌ها و… به شمار می‌آید و در سمت دیگر کاغذ گلاسه نوعی روکش براق به نام کوتینگ دارد که جنس آن ژلاتینی است و سطح کاغذ را نسبت به دیگر کاغذ‌ها صاف و مسطح می‌کند، بنابراین بهترین گزینه برای چاپ مجلات، ژورنال‌ها، کاتالوگ‌ها، کارت ویزیت، بروشور و تراکت‌های حرفه‌ای شناخته می‌شود.

 

keyboard_arrow_up